Растение в саксия
В саксия зад сградата на общината във Велико Търново, поникна коноп. Широкоприложимото растение може да бъде видяно в мраморна саксия на ъгъла между ул. „Есперанто“ и ул. „Панайот Ангелов“.
Канабисът е една от най-старите растителни култури в света. В миналото части от растението са се използвали за направа на облекло, въжета за мореплаване, както и по нивите – там където е имало коноп не е имало подземни вредители. В съвремието някои видове канабис се използват за развлечение и спадат към групата на слабите наркотични вещества, поради което са декриминализирани в много страни. Забраненото растение може да си види само на метри от сградата на Общинска администрация.
В България, от 2004 година марихуаната в каквито и да е количества е напълно забранена за употреба и е включена в списък №1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Придобиването или държането на всяко от веществата в този списък се наказва по реда на чл. 354А от НК с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 2 000 до 10 000 лева.
На метри от конопеното растение, може да бъде забелязана и друга подправка.
Поддръжката на парковете и пространствата между сградите често е омаловажаван проблем, но често може да доведе до сериозни неудобства, а също и до комични ситуации.


Владислава Георгиева
8 Юли 2016 | 17:56
Тагове: марихуана, растения, поддръжка, зелени площи, Община Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook