39 открити плувни басейна функционират на територията на област Велико Търново
Към днешна дата на територията на област Велико Търново функционират 39 открити плувни басейна, а в 6 обекта продължава подготовката за сезона. Извършени са 48 проверки и 39 химични и микробиологически анализа на водни проби от областта, които показват, че от 45 регистрирани открити плувни басейна ще работят 44.
В регистъра на обектите с обществено предназначение са вписани общо 62 плувни басейна, от които 45 открити и 17 закрити. Във връзка с настъпването на лятото и началото на сезона за къпане, през месец юни беше връчено предписание на 45 фирми, които експлоатират открити плувни басейни.
Ежегодното предписанието включва както мерки, свързани с осигуряването на хигиена и противоепидемичен режим в обектите, така и с контрола върху качествата на водата. Същите изисквания са прилагат и към водни басейни – част от зона за отдих и отсядане.
Д-р Лора Бижева посъветва летуващите на откритите басейни през горещите месеци да избират часовете до 11 сутрин, а също и тези след 16 часа след обяд. Поемането на много течности и плодове също са важна част от успешното справяне на организма с високите температури.


Владислава Георгиева
7 Юли 2016 | 16:52
Тагове: басейни, летен сезон, предписание, експлоатация, хигиена

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook