По-малко туристи във Велико Търново
В окаяно състояния са пътищата, които водят до Преображенски манастир, Патриаршески манастир „Света Троица“ и древния римски град Никополис ад Иструм край Велико Търново. За първите първите шест месеца на 2016 година над 180 хиляди души от страната и чужбина са посетили старата столица, но достъпът им до тези обекти е затруднен. Ремонт на пътищата тази година няма да има, информираха от Община Велико Търново.
Въпреки тесния и осеян с дупки път към Преображенския манастир, стотици миряни от цялата страна пътуват до него за всеки християнски празник.
В плановете на Община Велико Търново за тази година обаче не включват ремонтни дейности нито на този, нито на водещия към Патриаршеския манастир път. От това губи туризмът в града.
От обслужваните от Регионалния исторически музей обекти най-посещаван по традиция е Царевец. Статистиката сочи, че в сравнение с миналата година се забелязва спад в броя на туристите.
От някои страни като Австрия и Англия пък посетителите в старата столица са се увеличили, от Германия бележат спад, а руснаците са приблизително същият брой.


Катя Мерджанова
4 Юли 2016 | 17:47
Тагове: пътища, инфраструктура, състояние, туризъм

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook