14 доброволци от цял свят ще преподават на деца от 3 детски градини във Велико Търново
Група от 14 чуждестранни студенти пристигнаха във Велико Търново, за да стажуват доброволно по проект в четири детски градини от общината. Целта на програмата „Културни разбирания“ е децата да се докоснат до културите на 10 държави по цял свят, докато учат и чужди езици.
14 студенти на възраст до 28 години от Швейцария, Белгия, Украйна, Латвия, Унгария, Египет, Тайланд, Хонг Конг, Тайван и Ирландия са във Велико Търново, за да работят по проект „ Културни разбирания“ с децата от 3 детски градини във Велико Търново.
Доброволците ще бъдат в старата столица за периода от 6 седмици, а след края на обучителната програма в детските градини ще пътуват из България още седмица. Във втория ден след пристигането си, групата разгледа забележителностите на старата столица. Особено впечатлени бяха от Сарафкината къща и крепостта Царевец, като примери за съхранен автентичен български дух.
За периода на проекта стажантите ще преподават чужд език на децата, а междувременно ще им показват различията на културите и националностите си. Предвидили са и събитие „Глобално село“, на което жителите и гостите на града да се докоснат до непознати култури. Гостите на събитието ще могат да опитат традиционни ястия, да видят национални носии и да поговорят с представители от различни държави и култури.


Владислава Георгиева
30 Юни 2016 | 18:38
Тагове: чужденци, доброволци, обучение, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook