Англичаните в България предпочитат Велико Търново
Гражданите на Обединеното кралство, живеещи в в България са около 7 000, а най-голяма е общността им в област Велико Търново, според британския посланик Ема Хопкинс. Вижте историята на едно семейство от Нотингам с настоящ адрес - село Балван.
Иън и Сюзън са семейство, родом от градче, намиращо се близо до Нотингам, Великобритания, където развиват собствен бизнес. Преди 5 години и половина, изморени от високия стандарт, усложнената политическа ситуация, стресираното ежедневие, лошият климат и недружелюбните хора, англичаните вземат решение да напуснат кралството, да продадат бизнеса си там и да се преместят в България.
В родината ни, англичаните първо избират за нов свой дом село Каменно поле, близо до Враца, но след 4 години живот там са разочаровани от обезлюденото и пусто село, населявано само от възрастни хора. Решават да намерят по-населено и живо село и така попадат на с. Балван, близо до Велико Търново, за което Иън научава от свои приятели в старата столица. Не след дълго купуват своя къща в центъра на селото, а на приятелите и семейството си в Англия казват:
Сюзън и Иън имат карта за пребиваване в България за 10 години и планират да останат да живеят в село Балван за постоянно. За тях спокойствието в сърцето на Балкана е тихото кътче, където мечтаят да прекарат старините си.


Владислава Георгиева
27 Юни 2016 | 17:21
Тагове: англичани, живот, село Балван, България

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook