„Надеждата е красива“
Фризьорка от Велико Търново подстригва безплатно жените, решили да дарят своята коса за изработването на перуки за онкоболни. Освен това поема и разходите по изпращането на косата до салона, в който се събира. Доброто дело е част от кампанията „Надеждата е красива“, която набира все по-голяма популярност.
Мирослава Петкова работи като фризьор от няколко години. Решава да се включи в благородната акция, след като нейна позната отива при нея с желание да дари подстриганата си коса. В началото участва с покриването на разходите по доставката на косата, но сега решава и да подари прическата на дамите, които ще се разделят със своята коса, за да направят добро.
Инициатор на кампанията е Стенли от Казанлък. Негова клиентка, преборила коварната болест, дарява своята перука на 8 март миналата година и това го вдъхновява да задвижи акцията.
Във фризьорския салон на Стенли пристигат всеки ден по 7-8 пратки с коси от цялата страна. Оттам те продължават своя път до един от малкото майстори перукери в България – Вили Боршукова, която изработва перуките безплатно. След това перуките попадат в „слънчевата стая“ на Стенли, където нуждаещите се жени пробват и избират своята.
Средства са нужни единствено за консумативите, необходими за изработването на перуките. Има и открита банкова сметка за хората, които искат да помогнат. На първи юни пък стартира кампания „Деца даряват перуки на онкоболни деца“, в която до момента са взели участие 87 малчугани, като най-малкият дарител е 4-годишно момиченце.


Катя Мерджанова
17 Юни 2016 | 18:40
Тагове: перуки, коса, онкоболни, дарение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook