Личната идентификация чрез живопис
Съвместна изложба на абстрактни творби ще подредят в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ студентките Десислава Панева и Светослава Георгиева. Младите авторки ще представят пред ценители на изкуството свои експерименти в цвят, композиция и цялостно представяне през призмата на живописта.
Пространството на изложбата е разделено пропорционално, а картините – на брой 16, са в различни формати и големини. Използваната техника е в стила на класическата живопис, изпълнена в масло, комбинирани восъчни техники, смоли, релефни пасти и текстури. Основната цел на художничките е да избягат от моментно изработени картини с твърде широк размах и евтини материали, целящи случаен ефект.
Светослава е студент в трети курс в специалност „Реставрация и консервация“ във ВТУ, а Десислава е третокурсничка в специалност „Живопис“ в същия факултет. И за двете художнички това е първа изложба и са избрали да покажат картини, които представят личната идентичност на всяка една, но същевременно се допълват и градят общата идея на цялостната изложба.
Под всяка от картините има асоциативна бележка и текст, които да допринесат за богатата палитра от енергия и емоции, с които зареждат творбите. Идеята е всеки, който разглежда абстрактното изкуство да може да намери нещо за себе си в него, било то чувство или дори само усмивка.


Владислава Георгиева
14 Юни 2016 | 19:05
Тагове: художнички, изложба, творби, живопис

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook