Виртуална класна стая
Първата по рода си интерактивна онлайн платформа, която предлага допълнителна подготовка по учебното съдържание от предучилищна възраст до 12 клас, беше представена и във Велико Търново. Вече всяко дете, което се намира на място с интернет достъп, може да е част от виртуална класна стая с учител на живо.
Виртуалната обучение е цялостно образователно решение с няколко много важни компонента. На първо място, виртуалната класна стая е мястото за онлайн среща с учителя и неговите ученици. Друг важен фактор е авторската методика, разработена в партньорство със СУ „Климент Охридски“, така че да може да се гарантира високо ниво на преподавания материал и едновременно с това – преподаваният материал да бъде поднесен по проактивен и разнообразен начин.
Онлайн платформата е разработена от софтуерни и IT специалисти през 2013 година. Проектът стартира реално през 2015-та и екипът вече има една учебна година зад гърба си, а за горещите месеци предстои „Лятна академия“, която да поддържа и да опреснява знанията на учениците, за да могат да започнат есента училище с добър резултат на входящите тестове.
Онлайн платформата за виртуално образование подари на младите лидери на Велико Търново безплатен курс по лидерски умения. Целта на лекцията беше младежите да доразвият своите презентационни и ораторски качества, да се научат как да кандидатстват целесъобразно и мотивирано за работа и университет и да бъдат по-активни и ангажирани млади граждани.


Владислава Георгиева
9 Юни 2016 | 19:45
Тагове: виртуална класна стая, ученици, учители, обучение, технологии

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook