400млн. за малкия и средния бизнес по плана Юнкер
До момента България има подписани три споразумения за финансиране на малкия и средния бизнес по плана за инвестиции Юнкер на обща стойност 400 милиона лева, съобщи еврокомисарят Кристалина Георгиева. Все още обаче страната ни няма одобрено предложение за финансиране на мащабен проект. Според Георгиева интерконекторът с Гърция за диверсификация на пазарите газ е проект, който може да спечели финансиране.
Заместник-председателят на Европейската комисия отбеляза, че през последните години Европа и европейското финансиране се променят. По думите на Георгиева до 2013 година е съществувал проблем с намирането на проекти и са оставали до 2 милиарда неусвоени средства
6 % oт европейския бюджeтa ca зaдeлeни кaтo cтимyл зa дoбpи пpoeкти и мoгaт дa ce пpeнacoчвaт дoпълнитeлнo към дъpжaвитe-члeнки нa ЕС, заяви още Кристалина Георгиева.
Еврокомисарят посочи, че България е на второ място след Белгия по несъответствие на произвежданите от образованието кадри и нуждите на пазара на труда, както и това, че 14% от висшистите у нас не могат да си намерят работа.
Според Георгиева е нужно да се възроди връзката между бизнеса и образованието и уточни, че добре развитата инфраструктура е важна, но би била безполезна, ако няма хора, които да пътуват по пътищата.


Катя Мерджанова
6 Юни 2016 | 18:33
Тагове: Кристалина Георгиева, план Юнкер, бизнес, финансиране, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook