Седем улици в Горна Оряховица с нова канализация
Седем улици в Горна Оряховица вече имат изградена нова канализационна мрежа с обща дължина километър и половина. Средствата за осъществяване на проекта са в размер на 1 милион и 81 хиляди лева. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, от което тази година ще бъдат отделени 61 милиона лева за екологични проекти, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в железничарския град.
От новата канализация ще се възползват 300 домакинства в Горна Оряховица, където на места водопроводните тръби са от 40-те години на 20 век. Министър Василева заяви, че те ще бъдат подменени.
Василева поясни, че средствата от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда са събрани от екологични такси и наложени санкции. За откриването на новата канализационна мрежа в железничарския град пристигна и премиерът Бойко Борисов, който разговаря с местни граждани. 87-годишната Цветанка Панева заръча на министър-председателя освен за улиците да се погрижи и за пенсиите. Възрастната жена с пенсия от 160 лева, поиска 250.


Катя Мерджанова
2 Юни 2016 | 19:19
Тагове: Горна Оряховица, канализационна мрежа, проект, дейности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook