1-ви юни във Велико Търново
С ден на отворените врати в отделението по педиатрия в областната болница, награждаване на млади литератори в първото издание на конкурса „Детство мое вълшебно“ и активности на открито отбелязаха първи юни във Велико Търново.
 В творческата надпревара взеха участие 28 деца с разкази и стихотворения , а организаторите от най-старото читалище в старата столица „Надежда 1869“ освен за отличените, бяха приготвили подаръци книги за всички деца. Малката поетеса Далия участва в литературния конкурс със стихотворение, озаглавено „Детство мое“. Макар и само на 8, вече знае, че обича изкуството, а талантът й е не само да пише, но и да рисува.
6-годишната Калина поздрави гостите с песен, а за празника каза, че ще бъде със своите родители, които вече са я зарадвали с подарък. 
Десетки малчугани от старата столица посрещнаха деня на детето с игри, песни и танци на открито. 24 малки творци от ателие „Керамика“ към МД Велико Търново заразяваха с усмивка всички чрез свои автопортрети в реален размер като ги прикрепяха към дърветата в парк „Марно поле“.
Тържество и забава имаше и за децата, които се лекуват в момента във великотърновската болница. Ден на отворените врати се проведе за първи път в отделението по педиатрия, през което годишно минават по 1800 деца.
В момента в отделението работят 6 лекари, като двама от тях са пенсионери. Има един специализант, който ръководството на болницата се надява да продължи работа там.


Катя Мерджанова
1 Юни 2016 | 19:11
Тагове: 1-ви юни, празник, деца, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook