С богата програма град Елена ще отбележи празника си
С богата програма град Елена ще отбележи празника си на 21 май – ден на светите равноапостоли Константин и Елена. Рокфестивал, фолклорна концертна програма, връчване на звание „Почетен гражданин на град Елена“, забави за деца, Европейска нощ на музеите, както и фестивал на модерното изкуство „Пъстър балкански свят“ ще зарадват жителите на града в дните от 20 то 23 май.
Програмата започва с рок фестивал, като такъв ще се проведе за първи път в Елена.
Денят на светите равноапостоли Константин и Елена ще започне със света литургия. Ще бъдат отличени почетните граждани на града.
Третият отличен е Красимира Зуркова, която живее и работи в САЩ, но е избрала да представи своята книга „Самодива“ в родната Елена. В рамките на фестивала „Пъстър балкански свят“ главната улица на града ще се изпълни със занаятчийски работилници.
В село Майско пък на 23 май ще тече „Жива изложба“ с пресъздаване на обичаи, музикална програма, демонстрация на традиционни облекла, илюстриращи пищното етническо многообразие на Балканите. През месец юли за трета поредна година в Елена ще отбележат празника на еленския мед, информира кмета Дилян Млъзев, а през октомври – празника на еленския бут.


Катя Мерджанова
18 Май 2016 | 18:17
Тагове: Елена, празник, програма, мероприятия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook