1623 зрелостника се явиха на държавен зрелостен изпит по БЕЛ във Велико Търново
На територията на цяла България днес се проведоха ДЗИ по БЕЛ за 12 клас и Национално външно оценяване по БЕЛ за 7 клас. Изпитният ден на територията на област Велико Търново премина при нормална организация, без особени прояви и анулирани писмени работи.
1623 зрелостника се явиха на матура по БЕЛ на територията на 20 училища във Велико Търново. От допуснатите 1718 – не се явиха 95 ученика. Формата на изпита беше съставен от 40 въпроса, които проверяваха знанията на зрелостниците по български език и литература, а последният бе избор между съставяне на интерпретативен текст или есе по тема от повестта „Гераците“ на Елин Пелин. Паралелно с учениците от 12 клас, седмокласниците също бяха оценявани днес. На Националното външно оценяване по БЕЛ за 7 клас във Велико Търново се явиха 1762 деца, а 34 от допуснатите отсъстваха.
От Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново съобщиха, че особени прояви през изпитния ден няма, както и анулирани писмени работи, както на ДЗИ, така и на Националното външно оценяване за 7 клас по БЕЛ.


Владислава Георгиева
18 Май 2016 | 18:16
Тагове: държавен зрелостен изпит, БЕЛ, зрелостници, писмени работи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook