Oбучение с иновативни подходи в училище
Реформата в образованието е тема, често споменавана през последните години. Нови програми, учебни планове и учебници, целят да променят статуквото в остарялата система и да внесат новостите, от които се нуждае новото поколение.
Все повече преподаватели в българската образователна система търсят нови подходи, за да привлекат и задържат вниманието на учениците. В следствие на тази потребност на пазара се организират и много програми, подпомагащи учебния процес у нас.
Алтернативното обучение за масовите училища в България все още не е практика, а по-скоро епизодично явление. Според педагозите от центровете за иновативно преподаване обаче новият подход към децата е задължителен, защото те имат и нови потребности.
Четвъртокласниците от ОУ „Димитър Благоев“ днес участваха в тематичен ден за енергията. Имаха възможност да научат по страничен, по-различен начин някои физични закони, интересни неща за електрониката и роботиката. По време на ученическа работилница изобретиха и свои роботизирани ръце от цветна хартия и конци.
Децата приемат с отворени обятие идеята за образование чрез игра. Основната мисия на всеки новаторски подход е главно да покаже на децата, че винаги щом полагат усилия и са упорити „грешен отговор няма“.


Владислава Георгиева
12 Май 2016 | 10:58
Тагове: обучение, училище, нови програми, Музейко

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook