ВТУ започва програма за обучение на младежи в неравностойно положение
За учебната 2016 – 2017 година ВТУ ще приеме 60 деца - лишени от родителска грижа, настанени в приемни семейства или кръгли сираци до 26 годишна възраст. Основната цел е да се създадат специални условия за прием и обучение на деца в неравностойно семейно положение.
Децата, включени в програмата ще бъдат освобождавани от такса за обучение, ще са приоритетно настанявани в студентските общежития и ще получават целеви стипендии в допълнение на социалните. Специално за тяхната издръжка ще бъде създаден паричен фонд, който ще се попълва от средства на университета, спонсори и дарители.
Специалностите, в които ще бъдат приемани студенти в неравностойно семейно положение ще са главно от педагогическите направления, като според ръководството на университета смятат, че в социални професии студентите ще намерят своето призвание, по-лесна и сигурна реализация.
Вече е отпечатан и първият брой на кандидат-студентския вестник на ВТУ. Той ще се издава кампанийно и ще цели да улесни кандидат-студентите в избора на специалност.


Владислава Георгиева
26 Април 2016 | 18:38
Тагове: ВТУ, прием, сираци, стипендии

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook