„Млади огнеборци“ по селата в Търновско
Деца от 19 населени места от област Велико Търново се включиха в кампанията „Млад огнеборец“ в с. Самоводене. Целта е да се популяризира професията на пожарникарите и да се изградят знания за превенция срещу природни бедствия сред децата.
Регионално полицейско управление и Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, Община Велико Търново и Дарителско сдружения ''Св. Иван Рилски“ работят заедно по проект за превенция и противопожарна безопасност на децата от малките населени места от област Велико Търново.
В мероприятието се включиха над 200 деца от 19 центрове за работа с деца и младежи. По програма, одобрена от Териториалната дирекция на пожарната безопасност, пожарникарите ще обучават децата един път в месеца, заедно с практически лекции за ползата и щетите от огъня.
Събитието, насочено главно към пожарната превенция и безопасност, се проведе в с. Самоводене. След успеха на Лятната полицейска академия и събудения интерес у децата по повод престъпността, домакините от селото отбелязаха, че идеята за „Млад огнеборец“ е дошла от желанието децата да придобият знания и практически умения и относно възникване и предотвратяване на пожари.
От Дирекция „Оперативни дейности – Дирекция пожарна безопасност и защита на населението“ - гр. София, съобщиха, че са изключително щастливи да популяризират дейността си именно сред деца.


Владислава Георгиева
19 Април 2016 | 18:33
Тагове: деца, кампания, противопожарна безопасност, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook