Ремонтът на часовниковия механизъм - само при един часовникар
Изчистенa визия на часовниците за дамите и масивни, открояващи се за мъжете ще са хит тази година.
Ангел Живков се занимава с часовникарство от 10 години. Запалил се по поправката на часовници в Горна Оряховица , от където е и родом. Постепенно хобито се превърнало в професия, която днес практикува във Велико Търново.
Часовниците, които е ремонтирал само на близки и приятели за 10-годишната си практика са над 1000. Най- честите повреди са свързани с неправилната подръжка и съхранение на ръчните часовници, а профилактиката на всеки 4-5 години е задължителна. Интересно е, че следи и актуалностите във външния облик на новите модели часовници.
При мъжете хит са масивните часовници, които привличат вниманието към ръката. Часовник от специализиран магазин може да си купите между 30 и 10 000 в България. Според Ангел Живков най-купуваният ценови клас от великотърновци е 150-250лв.
Най-скъпият ръчен часовник в света е на стойност 25,000,000 долара, като в дизайна му присъства 12 каратов диамант, 15 каратов розов диамант, 11 каратов бял диамант и 163 каратов жълт диамант. В случаи, че сте любители и си избирате често нов часовник Ангел Живков препоръчва часовникаря да си остане само един. Това е необходимо, тъй като ремонтирането на механизма от различни специалисти може да утежни повредата.


Марияна Несторова
15 Април 2016 | 18:29
Тагове: часовници, ремонт, поддръжка, мода, тенденции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook