Физиотерапията може да замени операция?
Ден на отворените врати с безплатна демонстрация на лечебни и релаксиращи масажни техники в кабинета по физиотерапия ДКЦ-1 във Велико Търново. Десетки хора се редиха на опашка, за да се прегледат и да научат повече за възможностите, които предоставя рехабилитацията. Бяха демонстрирани и различни техники в сектор „Физикална и рехабилитационна медицина”.
Великотърновци станаха свидетели на безплатна демонстрация на лечебни и релаксиращи масажни техники и научиха за дейността на физиотерапевта, какви са ползите и особеностите й.
Хората , които минават през кабинета по физиотерапия са предимно възрастни с хронични заболявания.
Кабинетът по физиотерапия в градската поликниника разполага с 4-маспециалисти с дългогодишна практика. Скъпо струващата апартура, на която да разчитат великотърновци включва апарати способни да подават токови импулси, ултразвук, термотерапевтични, и такива предназначени за вибрационнои инхалационно лечение. Нели Генова ходи от дълго време на рехабилитация и е категорична, че в някои случаи физиотерапията може да замени дори операция.
Денят на отворените врати се радваше на интерес от хора от всички възрасти и освен обичайните пациенти, много други намериха лек на болежките си.


Марияна Несторова
14 Април 2016 | 18:39
Тагове: физиотерапия, операция, масажи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook