Редица промени подготвя Министерството на туризма
Изграждане на единна система за туристическа информация, национален онлайн регистър на туристическите атракции и допълнителна застраховка за туристите са част от промените, готвени от Министерството на туризма, съобщи днес във Велико Търново ресорният министър Николина Ангелкова.
Готвените промени се очаква да бъдат внесени на две части, като сред приоритетните е уеб базирана система по защитени канали между регистрите на хотелите, Националната агенция по приходите и Министерство на вътрешните работи.
Целта на изграждането на подобна система е подобряването на сигурността и събираемостта на данъците. Предстои обсъждане на законопроекта, а в средата на месец май да бъде внесен в Народното събрание. Във втората част от готвените промени са заложени и правилата за къмпингуването.
От министерството предлагат и създаване на национален онлайн регистър на туристическите атракции, както и въвеждането на допълнителна застраховка. Тя ще защитава правата на туристите и ще покрива щети като дублиране на разервация или неосъществено пътуване в най-кратък срок.


Катя Мерджанова
14 Април 2016 | 16:14
Тагове: туризъм, Ангелкова, данъци, промени

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook