Автомобилен инструктор: Арестът на Цветелин Цветанов беше очакван
175 000 лева са открити в шефа на „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветано, съобщиха от специализираната прокуратура. Общо при акцията са иззети над 400 000 лева, претърсени са 60 адреса, задържаните са 18. Скандалът доби широк отзвук и във Велико Търново. Автомобилния инструктор Петър Кушлев заяви, че е получавал предложения срещу заплащане да бъде купено свидетелството за управление на МПС.
Петър Кушлев, който е инструктор от дълги години във Велико Търново посочи, че арестът на шефа на „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов е бил очакван. Припомням ви, че той бе арестуван по обвинения за взимане на подкуп, издаване на превозвачески лицензи, фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки.
Инструкторът не крие, че се е сблъсквал с подобни ситуации, но никога не си е позволявал да преминава закона. По думите му в желанието да вземем по – лесно шофьорска книжка можем да платим с цената на живота си.
Мариела Цачева е записала курс за придобиване на шофьорски умения и вече близо месец кормува. Споделя, че се чувства уверена на пътя, но не скрива , че предложените промените от депутатите от транспортната комисия в Закона за движение по пътищата да се въведат стикери „Млад шофьор“ биха били добро познавателно средство, за да знаем кой седи срещу нас на пътя.
Мариела Цачева е на мнение, че другите участници в движението биха били по- внимателни , ако видят подобен стикер на автомобила срещу тях. Статистиката сочи, че само за 2015 година водачите със стаж до две години са причинили 483 тежки катастрофи. При тях са загинали 44 души, а ранените са 640. От началото на годината младите водачи са предизвикали над 35 тежки произшествия.


Марияна Несторова
31 Март 2016 | 17:25
Тагове: автоинструктори, шофьори, курсове, катастрофи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook