Определя ли бракосъчетанието финансовите и емоционални въпроси в един дом?
За 2014 година 24 596 са бракосъчетанията осъществени на територията на страната ни, като 765 от тях са сключени във Великотърновска област. Да сключим брак с половинката си или да живеем на семейни начела е личен избор, който винаги е будел смесени чувства. Кое от двете предпочитат жителите на старата столица, вижте в следващия репортаж.
Гражданския брак сам по себе си може да бъде разглеждан като договор за морална сигурност. Освен лична, той е и социална отговорност. За инициатори на сватбата обикновено се считат жените макар, че и мъжката половина не отричат предимствата му.
Има и категорични противници на брака сред великотърновци, които намират за ненужно да се обвързваме по документи с някого, като изтъкват интересни причини в защита на мнението си.
Не са един и двама авторите на литературни произведения, които са засягали темата за брака. Бележитият писател Оскар Уайлд го определя така „Бракът е победа на въображението над разума“. Каквото и да изберете за себе си, най- правилния съвет е на първо място да обичате и да се разбирате с човека до себе си, за да е хармонично семейството.


Марияна Несторова
25 Март 2016 | 17:42
Тагове: брак, бракосъчетание, отношения, семеен живот

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook