27 училища от областта без видеонаблюдение
27 училища във Великотърновска област са без видеонаблюдение по данни на Регионалния инспекторат по образованието. Някои от общо 94-те училища на територията на областта са с видеонаблюдение в самата сграда, други имат и в двора, но към момента няма задължително изискване как директорът да на училището да организира системата за видеонаблюдение.
Броят на училищата с камери в класните стаи и коридорите е 63, а на тези, които имат и на двора 41. Ограничен достъп в дворовете са въвели 46 училища. Ръководството на всяко училище избира как да контролира и проверява кой влиза в самата сграда.
В езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ разчитат на камери в класните стаи, в коридорите и на охрана.
Според директора Смилена Тодорова, за да се говори за сигурност в училище, е нужно видеонаблюдение, което да обхваща и прилежащите площи на училищната сграда, както и физическа охрана на всички входове и изходи.
В момента се обработват резултатите от проверки на РИО, Районните полицейски управления и с окръжна дирекция на полицията за охраната и пропускателен режим в училищата и детските градини в областта. МОН пък дава възможност за кандидатстване за финансиране за видеонаблюдение на проектен принцип.


Катя Мерджанова
24 Март 2016 | 18:27
Тагове: видеонаблюдение, училища, охрана

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook