Търсенето на пролетно – летните разсади започна
Търсенето на пролетно – летните цветни разсади започна. Цветята, които ни радват през лятото се сеят в средата на март, и ако сте решили да усетите тръпката сами да отгледате градински или балконски цветя, сега е момента да започнете със засаждането им.
Даниел Тенджерков работи от години в цветарския бизнес и споделя, че търсенията на разсади за домашните градини вече са започнали.
Освен грижите, които болярите полагат в домашни условия за пролетните цветя, Даниел Тенджерков е на мнение, че старопрестолният град е един от най- красиво декорираните в страната ни. За общия облик на Велико Търново допринасят множеството хотели, ресторанти и обществени места обсипани със зеленина и нацъфтели цветя, както и китните дворчета във великотърновските улички.
Ако сте решили в една леха да засадите няколко вида цветя за градината, групирайте ги по сходство в нуждите им и в зависимост от височната, която достигат. Също е хубаво да съобразите разположението им в лехата. В центъра й трябва да се намират най-високите екземпляри, а в периферията – по-ниските.
Разрохкването на почвата е задължителен агротехнически похват при озеленяването с цветя, което има голямо значение за задържането на влагата в почвата, за поддържане на нормалния въздушен режим и за предотвратяване на заплевяването.


Марияна Несторова
23 Март 2016 | 16:31
Тагове: разсад, цветя, разрохкване, почва

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook