Презадоволяването – основна грешка при възпитанието на децата
Непоставянето на граници и желанието за прекомерно послушание у децата са сред най- честите грешки на днешните родители. Родителите трябва да са единодушни в решенията си и да ги съобщават уравновесено и убедено пред подрастващите, убедени са психолозите.
Една от разпространените грешки в стремежа да възпитаме добре детето си, е че ролите на двамата родителя се преплитат и малчугана се обърква. Психолозите са категорични, че всеки от половете носи своите специфични характеристики необходими за правилното развитие на децата ни. Разглезването също е водещ проблем при съвременните семейства.
Според психолога Мария Недева размитите и не поставени граници в детството на детето от родителя го превръщат в личност, която не може да прецени какви решения да взема относно социалния си и професионален по нататъшен опит.
Това изключва този човек да развие потенциала си като лидер в обществото. Кои са най- честите грешки допускани от родителите според болярите чуйте сами.
Според специалистите няма конкретно правило за начина на възпитание. Съветват да бъдем открити по- между си в семейството и да не прекъсваме близкия контакт с детето.


Марияна Несторова
18 Март 2016 | 19:22
Тагове: възпитание, деца, послушание, родители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook