Да живееш на пейка в парка
Възрастна жена превърна детска площадка във Велико Търново в свой дом. Десетки граждани изразяват недоволството си в социалните мрежи, че жената страда от психично заболяване и се притесняват за сигурността на децата си. Институциите са наясно с проблема, но без съгласието на й не може да бъде настанена в психиатрично заведение.
От началото на март Боряна се е настанила в парк „Руски гробища“. Спи на пейка и около нея са струпани кашони и чанти с вещи и боклуци. Опитахме се да говорим с нея, но се оказа невъзможно.
Магдалена подала сигнал в полицията, но освен разговор с психично болната жена, друго не се случило. От агенция „Социално подпомагане“ също знаят за проблема, тъй като Боряна живее по парковете в старата столица от миналата година. За да бъде настанена в социално или психиатрично заведение, е нужно жената да подпише декларация. Боряна отказвала.
От социалната служба са се свързали с дъщерята на болната жена, която също живее във Велико Търново. Майката обаче не желае да се прибере при нея.


Катя Мерджанова
18 Март 2016 | 19:13
Тагове: жена, бездомница, парк, институции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook