Електронни учебници в час
Тази есен се очаква да бъдат факт първите електронни учебници. По думите на заместник-министъра на образованието Диян Стаматов за първи път тази година издателите освен хартиен, трябва да представят и учебник на съвременен електронен носител, който не представлява просто сканирани страници. Използването на електронните учебници в час обаче се оказва проблем заради липсата на необходимите модерно оборудвани стаи.
Учителите от великотърновското основно училище „Димитър Благоев“ смятат, че използването на електронни учебници ще обогати и улесни учебния процес, както и ще направи часовете по-интересни за децата.
Въпреки желанието за работа с новите учебници, педагозите признават, че не виждат как това реално може да се случи в условията, в които работят.
Някои родители пък смятат, че електронните учебници ще създават и повече възможности за разсейване и отвличане на вниманието на децата от уроците.
За учениците от първи до седми клас електронните учебници ще бъдат безплатни. За гимназистите ще струват между 1 и 4 лева и ще се плащат чрез есемес.


Катя Мерджанова
17 Март 2016 | 18:58
Тагове: електронни учебници, оборудване, училища, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook