Отбелязваме Световния ден срещу цензурата в интернет
На 12 март отбелязваме Световния ден срещу цензурата в интернет. Срещнахме се с ай ти специалиста Павел Дончев, за да чуем неговото мнение относно това в интернет да няма цензура, както и това на великотърновци.
Според ай ти специалиста Павел Дончев цензурата може да бъде нещо полезно,но не бива да бъде налагана като цяло на едно общество, за да може индивидите да притежава собствено мислене и да го изразяват.
Той се отбелязва от 2008 г. насам по предложение на неправителствените организации „Репортери без граници“ и „Амнести интърнешънъл“.Целта е да се обърне внимание на нарушаването на свободата в мрежата. Редовно се обявява списък с „враговете на интернет“, в който се включват страни със силна цензура. От друга страна пък липсата на отговорност понякога за написана недостоверна информация обърква потребителите.
За или против са цензурата жителите на старата столица чуйте от самите тях.
Интернет е свободна зона, където споделяме информация и идеи. Цензурата в интернет пространството е неприемлива и всеки има право да публикува и чете това, което желае, без притеснение, че ще бъде контролиран. Нормално е, обаче, да си дадем сметка коя е границата между цензурата и разумния контрол и къде започва нарушаването на свободата на словото и свършва линията на етичността.


Марияна Несторова
12 Март 2016 | 19:01
Тагове: интернет, цензура, съдържание, информация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook