Земеделските производители с финансови проблеми
Българското земеделие няма как да се справи без европейско финансиране според Ивайло Тодоров, председател на Асоциацията на земеделските производители в България. Финансовите затруднения на малките стопанства създават трудности както в инвестирането в нова и модерна селскостопанска техника, така и в логистиката и съхранението на продукцията.
Нуждата от земеделска техника все още съществува на пазара, разкриват от фирмите, които я предлагат на родните фермери. Те обаче са принудени да правят компромис с качеството и да се ограничават до закупуването само на най-необходимите машини.
Земеделците у нас са изправени пред проблеми, свързани с добивите, пазарите и ниските изкупни цени. Така например българското зеле у нас се предлага в малки количества и цената му достига 3 лева за килограм.
По-добра логистика и по-големи складове са нужни за малотрайните продукти като плодове и зеленчуци, които изискват специално съхранение. Повечето производители обаче не разполагат с нужните средства и това налага тяхното обединение в сдружения.


Катя Мерджанова
11 Март 2016 | 19:11
Тагове: земеделци, техника, купуване, производство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook