Арестуваха данъчни шефове при проверка в НАП Велико Търново
При акция на Специализираната прокуратура, Държавната агенция национална сигурност и Главната дирекция за борба с организираната престъпност са арестувани 9 данъчни служители на Националната агенция по приходите – Велико Търново. Сред тях са ревизорът Пламен Томов, който е директор на Дирекция „Контрол” и Мирослав Стефанов, директор на Дирекция „Събирания“ директорите на отдели - "Селекция", "Ревизии" и "Обжалване", както и трима данъчни инспектори. Претърсени са 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица. При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства. Акцията беше по сигнал  за изнудване на фирми и бизнесмени.
От сградата на Националната агенция по приходите в старата столица бяха изведени още няколко служители, на които ще бъдат повдигнати обвинения. По неофициални данни, става дума за  назначаване на ревизии на определени фирми, от които са искали определени суми, за да се прекрати проверката или тя да не установи нарушения. Задържаният Пламен Томов допреди седмица изпълняваше временно длъжността директор на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите.
Директорът на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Велико Търново заяви, че има разпореждане да не се дават изявления по въпроса. Очаква се Специализираната прокуратура и Националната агенция по приходите да излязат с официални становища. Въпреки  акцията гражданите успяха да подадат своите данъчни декларации.


Катя Мерджанова
24 Февруари 2016 | 17:58
Тагове: НАП, Велико Търново, акция, изнудване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook