Все повече хора търсят втора работа
Всеки втори нашенец е съгласен да работи на две места. В началото на месец март по традиция пазарът на труда се раздвижва и започват запитванията за наемане на хора на втора работа. Експертът по „Човешки ресурси“ Виолета Белчева споделя с колко можем да подпомогнем бюджета си, избирайки професия на втори трудов договор.
Сезонната работа е особено популярна сред младите хора в България, но оказва се много от сезонните работници са на втори трудов договор.
Като втора работа законът забранява да практикуваме шофьорската професия, тъй като тя изисква концентрация и кондиция на ума. Виолета Белчева не препоръчва хора работещи в производствената сфера да започват втора работа от същия тип, поради риск за собствено им здраве, а и на хората работещи около тях.
49% от работещите българи заявяват, че биха работили втора работа, това сочи проучване измежду 1004 пълнолетни българи. Ниското заплащане на труда е една от основните причини мотивиращи българите, за да успеят да свържат двата края.
Процентът готови да жертват свободното си време за по-високи доходи е по-висок сред мъжете - 55 на сто, както и 54% от хората живеещи в малки населени места.


Марияна Несторова
23 Февруари 2016 | 17:39
Тагове: работа, наемане, хора, сезонна работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook