От учебната 2017/2018 с нови програми по БЕЛ и История
Новите учебни програми за шести и осми клас по Български език и Литература и по История на България ще влязат в сила от учебната 2017/2018 година. Среща за обсъждане на програмите по двата предмета се проведе днес в Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново с участието на експерти от девет области в страната и на заместник-министъра на образованието Диян Стаматов.
Това е четвъртата поредна среща, а целите са обсъждане на подготвяните промени и събиране на предложения от експерти и преподаватели.
Приетите предложения предстои да бъдат утвърдени от просветния министър в срок до 20 март и да бъдат в основата за изготвянето на учебниците за учебната 2017/2018г. От проведените до момента срещи става ясно, че сред добре приетите предложения е 50 процента от времето в часовете по БЕЛ да е за нови знания, а другите 50 за затвърждаване. Целта на новата учебна програма за 6 клас е да бъде олекотена, уточни зам.-министър Стаматов.
По История и цивилизация пък най-обсъждани са термините „толерантност“ и „дискриминация“. През учебната 2016/2017 година в сила ще влязат новите учебни програми за първи и пети клас. Очаква се до края на месец март на сайта на МОН да бъдат качени за обсъждане програмите за всички класове.


Катя Мерджанова
23 Февруари 2016 | 17:33
Тагове: образование, учебни програми, промени, обсъждания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook