Изгубената вяра в политиците
Българинът все повече се дистанцира от политиката и губи доверие в политиците отчитат социалните психолози и етнопсихолозите. Изследване за обществените нагласи, проведено от Института за модерна политика в края на 2015 сочи, че при евентуални избори в Народното събрание биха влезли 6 партии и формации. Освен управляващите и левицата, във властта биха влезли още ДПС с 5.3 %, Движение „България на гражданите" с 4,9 %, Атака с 4,1 на сто и новосъздадената коалиция "Ред, законност, справедливост и Марешки" с малко над допустимия праг.
В рамките на месец одобрението към министър-председателя Бойко Борисов е спаднало с 10%. Неодобрението към Борисов е 38,6 процента. Неодобрението към председателя на БСП Сергей Станишев е близо 45%.
Часто от обществото се чувства предадено, заради доверието, което е гласувало, а е останало неоправдано. Загубената вяра в управляващите не остават без последици.
Според проучването на Института за модерна политика президентът Плевнелиев е с най-висок положителен рейтинг сред българските политици – 51.7%.


Катя Мерджанова
9 Февруари 2016 | 17:15
Тагове: политици, доверие, рейтинг, изследване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook