АИКБ предлага реформи в бизнеса и образованието
Данък “уикенд” да не важи за всички активи, а за тези над 50 000 лева предлагат от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Настояват и за въвеждане на съотношение за служебно и лично ползване, фиксирано по видове активи, които да са еднакви за всички, а целта е да няма възможност за неравно третиране на предприятията. Административните прегради и липсата на специалисти в някои области са едни от основните проблеми пред бизнеса в страната, заяви председателят на асоциацията Васил Велев.
Въвеждането на държавни стипендии за специалности, които са дефицитни на пазара на труда, както и финансиране на висшите училища, обвързано се реализацията на техните кадри предлагат още от Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява минималната работна заплата да се договаря между браншовите организации на работодателите и синдикатите, като за отделните икономически дейности бъде различна. Средните работни заплати в отделните сфери се различават до 4 пъти, посочи Велев.
Сред реформите, които планират от асоциацията, още са свързани с енергетиката, секторите сигурност и правосъдие, както и медицинската и трудова експертиза.


Катя Мерджанова
4 Февруари 2016 | 17:48
Тагове: Асоциация на индустриалния капитал, реформи, бизнес, образование

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook