Часове по български език за студенти
Великотърновският университет стана първият в България, в който задължително се изучава български език, независимо от специалността, в която са приети студентите.Предметът се нарича "Български език и стил", но дали самите студенти виждат полза от тези занятия, вижте в следващия репортаж. 
Според проф. Стоян Буров часовете по „Български език и стил“ са рядък случай в българската академична практика на националноотговорно мислене и проява на институционална грижа за повишаване на езиковата култура на кадрите с висше образование. 
Професор Буров споделя, че с времето, дори самите студенти осъзнават значимостта на задължителната дисциплина в университета. В процес на реализация са някои идеи по подобряването ефективността на часовете. 
Самите студенти признават, че имат много свои връстници, които са неграмотни. Тревожен факт , който според тях наложи въвеждането на такива часове като задължителни. 
Задължителните лекции по „Български език и стил “ са факт вече втора година за всички първокурсници във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. 


Марияна Несторова
2 Февруари 2016 | 18:31
Тагове: български език, часове, студенти, грамотност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook