Отбелязваме Бабинден
Отбелязваме Бабинден - Деня на родилната помощ. Това е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагали на младите булки и невести при раждане. В Акушеро-гинекологичното отделение на областна болница днес също отбелязаха празника. Вижте как.
Въпреки, че голяма част от обредите вече не се изпълняват, по тразиция измиха ръцете на д-р Светлозар Стойков, началник на АГ отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов’’
До момента във Велико Търново са се родили 29 бебета повече в сравнение със същия период миналата година. Директорът на областната болница д-р Стефан Филев изрази надежда положителната тенденция да се запази.
Орисано бе първото бебе на 2016г. Кристиян Драгиев е роден на в 0:50 часа на 1 януари 2016-та година. Момчето е втора рожба на 31-годишната Красимира Илиева и Росен Драгиев от Павликени. Пожелават му най-важните неща.
Румяна Лицанова учи във филиала на варненския Медицински университет във Велико Търново. Възнамерява да работи като акушерка, след като завърши.
Тази година приз „Акушерка на 2015г.“ не бе връчен. От отделението бяха единодушни, че всички работещи в него го заслужават еднакво.


Катя Мерджанова
21 Януари 2016 | 17:52
Тагове: Бабинден, ден на родилната помощ, бебета, акушерки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook