Русия предлага безплатно обучение за 200 български студенти
200 български студенти очакват от Руското посолство да заминат в Русия. Това съобщи днес първият секретар на посолството на Руската федерация Робърт Шестаков на среща с учители и ученици от Великотърновска област. Обявеният прием за учебната 2015/2016г. от Министерството на образованието и науката на федерацията е безплатен.
Броят на младите хора, които решават да продължат образованието си в Русия, нараства с всяка изминала година. Статистиката сочи, че през 2013 те са били 114, а през 2014 – 154.
Стефан Узунов завършва Старопрестолната гимназия по икономика тази година. Възнамерява да кандидатства в София и Пловдив. Не владее руски език, но именно в Русия вижда друг вариант за следване, въпреки че западноевропейските държави и Съединените щати са най-предпочитани и вече утвърдени дестинации за обучение на български студенти.
Дванайсетокласникът иска да запише Бизнес информатика, независимо дали у нас или в Русия. Сега пред него остава дилемата дали да избере безплатното обучение и да стане един от хилядите абитуриенти, които напускат страната, или да остане в България.


Катя Мерджанова
18 Януари 2016 | 17:49
Тагове: студенти, обучение, безплатно

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook