Митове и истини за противозачатъчните
Контрацепцията е понятие, с което се назовават различните методи за предпазване от нежелана бременност. Като контрацепция най- често българките предпочитат противозачатъчни хапчета. Процентът на сигурност при противозачатъчни е изключително висок и варира между 89-98% в зависимост от избрания от вас продукт. Имайте предвид, че за сигурна защита от бременност трябва да приемате таблетките както е описано в упътванията без да пропускате нито една таблетка.
В практиката си д-р Мавроди Калейнски е срещал много случаи, в които жените решават да ползват хормонални противозачатъчни, без консултация с лекар. Това е обаче е изключително опасно.
Принципът, на действие на хормоналните таблетки е да блокират отделянето на яйцеклетките. Това са фактите, но заблудите са много.
Оказва се, че българската редовно пропуска профилактични прегледи, а когато има здравословен проблем отлага с месеци срещата с акушер- гинеколог.
До проблема се стига, защото много от противозачатъчните таблетки се продават без рецепта в аптеките и това ги кара да изглеждат безобидни. При комбинация с други медикаменти обаче, могат да доведат до редица странични ефекти и усложнения.


Марияна Несторова
12 Януари 2016 | 18:27
Тагове: контрацепция, приложение, рискове, медикаменти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook