Парична помощ вместо пакети с хранителни продукти искат в Горна Оряховица
Парична помощ вместо пакети с храни искат социално слаби в Горна Оряховица. Те са на мнение, че продуктите, които получават, няма да бъдат употребени по предназначение, и ще се търгува с тях. Българският червен кръст започна раздаването на индивидуалните пакети с хранителни продукти на най-нуждаещите се. До 29 януари в Горна Оряховица се очаква 596 души да се сдобият с такива.
Продуктите се раздават по списък, на база на получени енергийни помощи за 2014/2015 година. Всеки правоимащ получава по общо 13,6 кг. продукти
Според някои от ползващите помощта, продуктите, които им се дават, не могат да се ползват от социално слабите, които са болни.
В Горна Оряховица пунктът, от който се получават помощите, се намира в двора на Професионална техническа гимназия „Васил Левски”
На мястото на хора, които не могат сами да отидат до пункта, може да иде техен близък с написано на ръка пълномощно. Няма изискване да е нотариално заверено.
Упълномощеният трябва да се яви в пункта със своята лична карта, с пълномощното и с личната карта на лицето, включено в списъците.


Катя Мерджанова
12 Януари 2016 | 18:22
Тагове: помощи, храна, раздаване, червен кръст

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook