Магията на книгата
Магдалина Миланова е библиотекар в Регионална библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново. Споделя, че с всяка изминала година интересът на младите хора към книгите става все по-голям. Тя ще ни разкаже за магията на книгите и колко важно е да възпитаваме децата си са имат отношение към литературата.
Според статистика 32% от пълнолетните български граждани са споделили, че през последната една година не са прочели нито една книга, а 27% са на мнение, че не е нужно да четат. На фона на тези цифри обаче, Магдалина Миланова ни разкрива своите наблюдения като дългогодишен служител в търновската библиотека.
Магдалина Миланова допълва, че по нейни наблюдения в библиотека влизат предимно висшисти. Чрез новата семейна карта все повече деца намират своето място сред книгите. Момиченце на година и 4 месеца е най- малкият читател в библиотеката. Дори и малки, децата възпитани с книга, порастат като широко скроени и културни личности.
Великотърновката Мариела Ганева е определена за читател на годината от Регионална библиотека „П. Р. Славейков”. През изминалата 2015 година тя е заела 387 книги.
Оказва се, че интерес към библиотеката не липсва и всеки ден се случва хората да звънят, за да попитат за наличието на даден документ или книга, от който се интересуват.


Марияна Несторова
11 Януари 2016 | 19:00
Тагове: библиотека, читатели, интерес, книги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook