Професия „Домашен майстор“ навлиза и сред жените
Какво правим, когато нещо се счупи у дома? Повечето българи запретват ръкави и сами отстраняват аварията в жилището. Въпреки натовареното ежедневие и безброй други грижи те намират енергия и за това, тъй като излиза скъпо да викнат специалисти, които да свърши всичко. В съвремието ни не са рядкост и жените майстори.
Според Анка Стойнова българите поначало са сръчни и умеят да измайсторят и поправят всичко. Финансовата страна на проблема най- често ги кара да не търсят услугите на майстори.
Анка Стойнова работи в железария от 10 години. За толкова време самата тя вече знае доста неща от сферата на строителството и ремонта и признава, че не са рядкост жените клиенти.
Като по правило жените се захващат с по-леките задачи у дома, като боядисването например, но има и представителки на нежния пол, които разбират дори повече от мъжете.
И въпреки, че дамите са не по- малко сръчни в майсторенето и поправката на различни неща у дома, все пак предпочитат тези ремонтни дейности да бъдат извършвани от мъжете.


Марияна Несторова
8 Януари 2016 | 18:35
Тагове: железария, пособия, ремонт, клиенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook