Повишение на цените по морските курорти за 2016 г.
Спад в процентите отстъпка при ранните резервации за почивка по родното черноморие отчитат от туристическите агенции. Една от възможните причини за това е очакваното засилено присъствие на руски туристи у нас тази година. Сред тези, които предпочитат да почиват в чужбина, традиционно голям се запазва интересът към южните ни съседки Гърция и Турция.
Към края на 2015г. великотърновските туристически агенции са започнали продажба на пакети за българското черноморие. Най-много ранни резервации има направени за Албена и Приморско.
Според министъра на туризма Николина Ангелкова България има шанс да посрещне милион и половина руски туристи това лято. От 1-ви януари цените за визи за руски граждани у нас вече са 10 евро, а не 35. Туроператорите обаче не смеят да прогнозират какво ще се случи.
Още в края на октомври месец миналата година са започнали ранните резервации за почивки през лятото в южната ни съседка Турция.
Въпреки атентатите във френската столица, българите, които искат да я посетят не са станали по-малко, разкриват от бранша. При планирана почивка в чужбина чрез ранното резервиране спестяваме повече, ако пътуването е със самолет, отколкото с автобус. Ако пък планирате почивка в страната по Великден, най-изгодно ще Ви излезе по планинските курорти.


Катя Мерджанова
8 Януари 2016 | 18:09
Тагове: почивки, резервации, цени, повишение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook