Малките улички във Велико Търново все още са трудно проходими за пешеходците
Само за ден през почивните дни страната ни беше затрупана с бели преспи сняг, които с течение на времето се превръщат във все по-голям проблем за преминаващите по малките улички на велико Търново. Вече трети ден тротоарите и малките квартални улички тънат в сняг и киша. Великотърновци признават, че чакат времето да се стопли, за да се стопи снегът и да се придвижват спокойно.
Често срещана гледка в крайните квартали и малки улички е изчистена улица за преминаващите превозни средства снегът, от които обаче е натрупан върху пешеходните зони. Как се справят гражданите на старата столица ни разказа Николай Михов, който е принуден да върви по асфалтовия път наравно с колите.
Според Николай Михов историята се повтаря всяка година.
Отговорността за непочистените тротоари носи Община Велико Търново и фирмата наета от нея. Докато решат да си свършат работата обаче, шофьори и пешеходци трябва да са толерантни едни с други, за да не се превърне зимата в кошмар.
Когато седне зад волана Михаил Качаунов признава, че е от толерантните шофьори и винаги намаля скоростта, за да не опръска пешеходците и да не затруднява допълнително тяхното преминаване по пътното платно.


Марияна Несторова
6 Януари 2016 | 17:05
Тагове: сняг, почистване, улици, тротоари, пешеходци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook