Започна подаването на документи за детски надбавки
Започна приемът на документи за детски надбавки по новите изисквания. Всички родители, които са подали документи преди 28-ми юли 2015-та година, трябва да подадат нови декларации, за да продължат да получават семейните помощи. За останалите не се налага повторно подаване на документи, защото те вече са оценени по новите правила. Сред новите условия е и семейството и детето да живеят на територията на страната.
От тази година заявлението-декларация, на базата на което се прави социална оценка и се получават детски надбавки, ще трябва да попълват и родителите, които живеят на семейни начала. Досега при липса на граждански брак, детски се отпускаха спрямо доходите само на единия родител.
Маян Дурмушева има две деца – едното на 2 години, другото вече пълнолетно. Ще получава детски надбавки само за по-малкото. А заради липсата на граждански брак не е получавала преди за по-голямото.
Подаването на новата декларация става по график. През месец януари трябва да подадат декларации, лицата и семействата, които са подали заявленията декларации през месец март, плюс текущите, на които им е изтекъл 12 месечния срок.
От тази година размерът на детските надбавки ще зависи от броя деца в едно домакинство. Семействата с едно дете ще получават 37 лева, с две - 85, с 3 – 130, с 4 – 140, а всяко следващото дете – с 20 лева повече.
Изплащането на помощта може да бъде възобновено след изтичането на една календарна година.


Катя Мерджанова
4 Януари 2016 | 20:02
Тагове: детски надбавки, декларации, подаване, срокове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook