Няма непроходими пътища, но пътната обстановка във Великотърновска област остава усложнена
Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев апелира гражданите да не тръгват на път с неподготвени автомобили и да се съобразяват с пътната обстановка и атмосферните условия. От администрацията поддържат непрекъсната връзка със всички общини в областта и на този етап няма непроходими пътища. Въпреки лошото време бедстващи населени места в областта също няма.
Движението в област Велико Търново се осъществява нормално при настоящите зимни условия. Има известни неудобства, причинени от тежкотоварните автомобили. Самият снеговалеж допълнително затруднява почистването, като машини не спират да обхождат пътищата чистейки.
Високо проходима техника беше впрегната за почистване на пътищата през цялата изминала нощ, като само снегорините са над 70 на брой. Въпреки усложнената пътна обстановка в следствие на обилния снеговалеж, до аварии в областта не се стигна.
Областния управител на Велико Търново още признава, че самите шофьори сами усложняват движението като си позволяват да не спазват правилата за движение по пътищата.
Сред честите нарушения на водачите на МПС са шофиране без включени светлини, необмислени и рисковани изпреварвания, както и шофиране без зимни гуми.


Марияна Несторова
4 Януари 2016 | 19:42
Тагове: зима, обстановка, пътища, състояние

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook