Засилени проверки на храните във връзка с празниците
Служители от Областна дирекция безопасност на храните извършват проверки целогодишно. Във връзка обаче със този период на годината,в който празници са най- наситени проверките са по чести.
Обекти на проверки ще бъдат обикновено предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари, борси и други.
Честа нередност, която открива областната дирекция по безопасност на храните е съхранение на стоки и продукти по начин, различен от този препоръчан от производителя. Натъкват се и на търговци по кооперативните пазари, предлагащи нерегламентирани продукти, за които се твърди че са домашно производство.
Д-р Станимир Спасов твърди, че там търговците нямат право да предлагат готови храни, нито месни продукти. От областната дирекция по безопасност на храните ни припомнят, кои са най- важните критерии, които да спазваме, преди да си закупим нещо от хранителния магазин.
Инспекторите ще следят за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, както и регистрацията на обектите. Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празниците.


Марияна Несторова
28 Декември 2015 | 18:43
Тагове: проверки, безопасност на храните, празници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook