Празниците - повод за общуване с любими хора, а не за преяждане
Освен с подаръците много хора свързват предстоящите Коледни и Новогодишни празници с обилно количество храна. Трапезата обаче трябва да е отрупана с разнообразие и балансирани хранителни продукти, като не е проблем да си опитваме от всичко на масата, но да е в умерено количество. Диетолозите съветват да не забравяме, че празникът е повод да се съберем с близки и приятели, а не да преяждаме.
Специалистите в областта на здравословното хранене напомнят, че това дали ще преядем на празничната трапеза вечерта е следствие от това как сме се хранили през деня.
Традиционно свързваме празниците с домашен уют и топлина, но с днешна дата градусите са далеч по- високи от предни години през зимния сезон. С оглед на тези обстоятелства подаръкът, който можем сами да направим на себе си, също може да е различен както и температурите навън.
Хранителният консултант Грета Узунова, смята че ако всеки родител подари за Коледа на детето си вместо обикновен коледен подарък, книжка с тематични картинки може да е чудесен повод да възпитаваме в децата си здравословния начин на хранене. Правилното хранене е наука и като всяко друго знание, ако бъде поднесено интересно и под формата на игра, децата учат и запомнят много по-ефективно.
Грета Узунова препоръчва преди да седнем на трапезата да си се представим по бански, като добър стимул, за да запазим хармонична форма по празниците.


Марияна Несторова
23 Декември 2015 | 18:50
Тагове: празници, хранене, здраве, движение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook