Областното ръководство на ДСБ Велико Търново подкрепи излизането на партията в опозиция
Областното ръководство на Демократи за силна България декларира подкрепата си за решението на партията от 12-ти декември за преминаване на ДСБ в опозиция. Местните представители на партията на Иван Костов заявиха категорично, че РБ ще работи като единна политическа сила в общинските съвети и че аналогия между случващото се в централната и в местната власт не трябва да се правят.
В декларацията си от ДСБ посочват, че осъществяването на съдебна реформа е било причината за сключване на коалиционно споразумение с ГЕРБ.
Във великотърновския общински съвет местните парламентаристи от РБ са 4, като един от тях е представител на ДСБ. Техен приоритет се очертава изпълнението на предизборната програма.
Според председателя на общинската организация на ДСБ в Горна Оряховица Людмила Илиева не трябва да се прави аналогия на местно ниво.
На 13 март догодина на национално събрание ще стане ясно дали ДСБ ще остане част от Реформаторския блок. До тогава от областното ръководство на партията не се ангажираха с конкретна позиция или прогноза.


Катя Мерджанова
21 Декември 2015 | 18:51
Тагове: Демократи за силна България, Велико Търново, партия, опозиция, подкрепа, решение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook