По-малко работа за таксиметровите шофьори
1400 са такситата във Великотърновска област. За някои от шофьорите това е основният източник на средства, за други – допълнителна работа. Вижте защо един бивш служител от системата на Министерството на вътрешните работи вече 15 години като таксиметров шофьор.
До 45-годишна възраст Петко Петков работи в системата на МВР. След като се пенсионира обаче за разлика от много свои колеги, които започват работа като охрана, решава да стане таксиметров шофьор. Причината – липсата на началници. И понеже бившият полицай не работи за фирма превозвач, а като едноличен търговец, има не само повече свобода, но и много отговорности.
Петко споделя, че с времето сякаш хората са започнали по-рядко да ползват таксита.
Возил е различни хора – и такива, които поздравят с „Добър ден“, и други, които не отделят внимание на учтивостта. Случаят, който никога няма да забрави, е с клиент, когото е карал от Велико Търново до Павликени и после обратно.
Петко държи колата му винаги да изглежда добре и да е чиста. Неравностите и дупките по улиците обаче изнервят, както него, така и колегите му, които са толерантни един към друг на пътя, но другите участници в движението към тях не, разкрива още шофьорът.


Катя Мерджанова
1 Декември 2015 | 17:43
Тагове: таксиметров шофьор, работа, услуги, пътници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook