Започнаха снимките на новия тийнейджърски филм „Синьо сирене“
Започнаха снимките на ученическия филм „Синьо сирене“. Началото на проекта бе поставено през месец май с кастинг на актьорите. Режисьор на продукцията е Димитър Славов, а продуцент Евгени Лазаров.
Филмът ще бъде с продължителност един час и ще бъде разделен на четири части. Всяка от тях ще разказва различна тийнейджърска история, които се развиват паралелно. Ния Русева е ученичка в старата столица. Преди се е занимавала с театър- смята, че е родена за „голямата сцена“ и намира изявата си в този филм като една добра основа на нещо по- голямо след време.
Организацията на филма, както и финансирането е осъществена изцяло от учениците, Снимките днес започнаха при изключителна организация. Първите сцени от филма се разиграват в СОУ „Емилиян Станев“ , но режисьорът издава, че ще има и много кадри от природата на България. Водещи теми в продукцията ще са проблемите с алкохола и наркотиците сред подрастващите.
Режисьорът засяга тези теми с идеята повече млади хора да видят колко разрушаващо може да бъде пристрастяването. Името на проекта „Синьо сирене“ казва , че е избрал, защото намира общи неща между тийнейджърите и сиренето- и двете имат нужда първо да се развалят, за да станат деликатес. Признава, че в началото близките му са гледали скептично на идеята , но сега когато е факт го подкрепят. Мечтае си, когато филмът бъде завършен, да направи премиера в Летния театър във Велико Търново. Смята да се занимава с кино режисура и занапред.
Очаква се „Синьо сирене“ да излезе на екран през август следващата година.


Марияна Несторова
25 Ноември 2015 | 19:49
Тагове: филм, "Синьо сирене", ученици, заснемане, проект

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook