56,8 милиона лева е проектът на Бюджет 2016 за Община Велико Търново
Малко над 56,8 милиона лева е проектната рамка на Бюджет 2016 за Община Велико Търново. За местни и дофинансирани от държавата дейности са предвидени 28,8 милиона лева, а прогнозните взаимоотношения с централния бюджет са в размер на 32 млн. Няма да има увеличение на таксите в детските градини и ясли, както и на местните данъци стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета.
Общата субсидия възлиза на малко под 29 милиона, трансферите за местни дейности са 2 млн. лева. Целевата субсидия за капиталови разходи е 1, 3 млн. лева съобщи още заместник-кметът Снежана Данева. По отношение на стандартите за издръжка тази година отбелязват увеличение в основните функции.
Община Велико Търново финансира 13 основни, 4 средно общообразователни училища, 3 профилирани гимназии и една общинска гимназия – Спортното училище, които функционират на нейна територия.
Очакваните приходи от имуществени данъци са 10,3 милиона лева, от данък „Превозни средства” – 2,7. За зимно поддържане и снегопочистване са планирани 254 300 лв. По отношение на местните и дофинансирани от държавата дейности се прогнозира намаляване на неразплатените разходи и ликвидиране на просрочените задължения. От Общината посочиха 2,4 милиона лева като нов краткосрочен кредит и до 5 милиона лева дългосрочен дълг от централния бюджет.


Катя Мерджанова
25 Ноември 2015 | 19:23
Тагове: Бюджет 2016, Велико Търново, приходи, разходи, финансиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook